klimavakten-hus Det har lenge vært kjent at muggsopp i hus kan være årsak til allergi. I senere tid har man også funnet ut at muggsopp også kan forårsake andre alvorlige helseplager. Symptomer som trøtthet, rennende nese og stadig tilbakevendende hoste, kobles alle til muggsopp og fuktrelaterte bakterier.
Et kraftig muggangrep kan koste hundretusentalls kroner å reparere og et hussoppangrep kan i ytterste konsekvens føre til at store deler av trekonstruksjonen må byttes ut. Vanligvis dekker ikke en vanlig husforsikring slike skader da de ansees for å være på grunn av konstruksjonsfeil og ikke en plutselig ulykke.
Klimavakten effektivt forebygger fuktrelaterte problemer på loft og i krypkjellere med etasjeskiller av tre.
 
 klimavakten krypekjeller

KlimaVakten krypekjeller

Regulerer klimaet i krypekjellere. Systemet tørker ut krypkjellere, og beskytter dem mot fuktskader. Monteres som regel på undersiden av bjelkelaget og består av en styreenhet og en varmekabel. Produktet er utstyrt med sensorer som måler relativ fuktighet og temperatur. Ved hjelp av avansert styring holder KlimaVakten krypekjeller den relative fuktigheten og temperaturen på et nivå som ikke gir vekstvilkår for noen sopptyper. Ved hjelp av moderat ventilasjon tørker krypkjelleren ut etter hvert og faren for muggsopp angrep elimineres.

mer infobestilling

 
 klimavakten loft web

KlimaVakten loft

Systemet som holder fukten på loftet i sjakk og beskytter mot muggsopp og fuktskader. Består av to kontrollerenheter, en varmekabel og en vifte. Følere måler relativ fuktighet inne og ute, samt temperatur, og automatisk igangsetter vifte og / eller varmekabel ved behov. KlimaVakten loft holder den relative fuktigheten på loftet nede på et nivå som ikke gir vekstvilkår for sopp.

mer infobestilling

 

 

klimavakten pro e

KlimaVakten Pro-E

KlimaVakten Pro-E er et selvsagt valg for de med utsatt krypkjeller, men uten luktproblem som sprer seg til boligareal. Luftavfukteren består av to deler. Den første er den tradisjonelle termiske avfukter (KlimaVakten krypekjeller), og den andre er kontrollert ventilasjon som styres helt og holdent på muligheten for å bruke uteluft for å tørke kryprommet.

● mer info ● bestilling
 

klimavakten pro x

KlimaVakten Pro-X

KlimaVakten Pro-X kombinerer høy tørkekapasitet med høy ventilasjonsrate og lavt energiforbruk. Derfor er produktet et opplagt valg for krypekjellere med mye fuktighet, og mikrobiell lukt. Avfuktingssystemet krever minimalt med vedlikehold og kommer med de beste garantier.

● mer info ● bestilling

 
 klimavakten pro-s

KlimaVakten Pro-S

KlimaVakten Pro-S holder undertrykk i krypekjelleren og samtidig avfukter den. Forhindrer inntrengning av soppsporer, partikler, radon og andre gasser til boligrom og sikrer krypkjelleren mot muggsopp angrep. Består av to styreenheter, en varmekabel, en vifte og måler av trykkdifferanse.  Vifta styres slik at det alltid er undertrykk i krypekjelleren. 

● mer info ● bestilling